Locaties

Het Nederlands Poëziefilm Festival vindt plaats op verschillende locaties, gelegen in de historische binnenstad van Zutphen. Het filmprogramma speelt zich af in het Luxor Theater. Nevenprogramma’s zijn er in Musea Zutphen, Grandcafe Pierrot en de Bibliotheek Zutphen. Kaartverkoop, ontvangst en catering zijn bij Eetcafé Uffies.

Luxor Theater

Houtmarkt 64
Luxor, opgericht in 1918, is een van de oudste filmtheaters van Nederland. Achter de art deco-gevel bevinden zich twee zalen (waarvan één met podium) en een theatercafé. Luxor besteedt naast de lopende actuele films aandacht aan retrospectieve programma’s, poëzie(-films) en bijzondere concerten. Luxor is lid van Europa Cinema Network.

Eetcafé Uffies

Houtmarkt 71
Eetcafé Uffies ligt recht tegenover Luxor. De middeleeuwse gewelvenkelder van Uffies zal dienstdoen voor kaartverkoop, ontvangst en catering

Grand cafe Pierrot

Houtmarkt 54
Grand cafe Pierrot ligt naast Luxor.
In de unieke historische gewelvenkelder heb je de mogelijkheid om Virtual Reality- VER te ervaren.

Bibliotheek Zutphen

Broederenkerkplein 2
De bibliotheek is gehuisvest in de Broederenkerk. De kerk is gebouwd rond 1307 als kloosterkerk van de dominicaner minderenbroeders. Deze kloosterorde van bedelmonniken vestigde zich in 1288 in Zutphen. In 2017 is de bibliotheek gerenoveerd. Er is een leescafé, en er zijn studiefaciliteiten met computers en ruimtes voor cursussen en workshops.

Musea Zutphen

’s-Gravenhof 4
Het monumentale stadspaleis Hof van Heeckeren aan het ’s Gravenhof in het historische hart van de stad huisvest twee musea onder één dak: het cultuurhistorische Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak, het museum voor schilderkunst en beeldende kunst.