Organisatie

Het Nederlands Poëziefilm Festival wordt georganiseerd en gecureerd door Hans Heesen, Helmie Stil en Lex Veerkamp. Coördinator is Lianne Scholten.

Hans Heesen

Hans Heesen is docent aan de Nederlandse Filmacademie, directeur-bestuurder van het Luxor Theater in Zutphen, schrijver van o.m. de roman Een naderend begin van iets nieuws (2021) en uitgever-redacteur van het literair e-zine Dichteren Leesten. Hij is initiatiefnemer van het jaarlijkse poëzie-evenement Lees Mei en Meander Live.

Helmie
Stil

Helmie Stil is filmmaker, gespecialiseerd in poëziefilms, en directeur van poetrycinema, dat zich richt op poëziefilms. Haar poëziefilms werden bekroond met o.m. de publieksprijs van het Weimar Poetry Filmfestival 2021 en de Cadence Video Poetry Award. Zij werkt samen met organisaties als The Poetry Society in Londen en Motionpoems in Amerika.

Lex Veerkamp

Lex Veerkamp is publicist en bestuurslid van de Filmkrant en Stichting Filmuitgaven. Hij was staflid van de Nederlandse Filmdagen (het huidige NFF), Wolff Cinema Groep en Holland Animation Film Festival. Hij was mede uitgever van de autobiografie Tussen de filmrollen van jeugdfilmmaker Henk van der Linden.